MENIU

VIDEO Explozie la un depozit de muniţii în Kazahstan. Cel puțin 60 de oameni sunt răniţi

Explozie la un depozit de muniție din Kazahstan. Foto/Captură video

O puternică explozie a avut loc joi la un depozit de muniţii în Kazahstan, rănind 60 de persoane şi provocând evacuarea mai multor sate vecine, au anunţat autorităţile. 

Focul s-a declanşat în jurul orelor 13:00 GMT la depozitul de muniţii situat într-o unitate militară din regiunea Jambîl (sud), provocând "o explozie a unor obiecte neidentificate", a informat într-un comunicat Ministerul Apărării kazah, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor regiunii Jambîl, 60 de persoane, printre care 11 militari, au fost răniţi şi spitalizaţi în urma exploziei, iar evacuarea a patru sate situate în apropiere de depozitul de muniţii este în curs. Unul dintre sate, care numără 250 de locuitori, este situat la mai puţin de 1 kilometru de locul exploziei, au precizat autorităţile regiunii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor locale, explozia nu s-a soldat cu morţi.

Drumurile auto care trec nu departe de locul accidentului au fost închise circulaţiei şi traficul feroviar din această zonă a fost suspendat, potrivit autorităţilor locale.

În 2019, o explozie într-un depozit de muniţii de lângă oraşul Arîs, în regiunea vecină Turkestan, s-a soldat cu doi morţi şi numeroşi răniţi, provocând de asemenea evacuarea a zeci de mii de persoane.