MENIU

Viața regală a câinilor Reginei Elisabeta a II-a: aveau bucătar personal și valeți - Detalii despre tratamentul de lux

Câinii Reginei Elisabeta a II-a, viață regală - Foto: Profimedia

Câinii Reginei Elisabeta a II-a au fost tratați mai bine decât oamenii de rând. Patrupezii au dus o viață cu adevărat regală, cu valet și bucătar propriu. Acum, după moartea suveranei, au rămas câțiva câini regali de care ar urma să se ocupe cel de-al treilea copil al Reginei, Prințului Andrew, duce de York, el fiind cel care i-a oferit mamei sale doi dintre cei mai tineri Corgi rămași în urmă. 

Regina Elisabeta a II-a era cunoscută ca o mare iubitoare de câini din rasa corgi. Când a împlinit 18 ani, prințesa Elisabeta a primit primul ei patruped din această rasă, Susan, de la tatăl său, regele George al VI-lea. De când a urcat pe tron, regina a avut peste 30 de corgi, care au dus o viață de lux.

La Palatul Buckingham, câinii Reginei aveau propria lor cameră, denumită Camera Corgi. Dormeau în coșuri împletite de răchită și li se schimbau zilnic așternuturile. Meniul lor era variat și includea preparate cu carne proaspătă de ierpure și vitî, pregătite de bucătarul lor personal.

De asemenea, cățeii erau supravegheați de doi valeți.

La momentul morții, Regina Elisabeta a II-a mai avea patru câini. Cel mai vârstnic dintre aceștia este Candy, despre care se crede că ar avea 13 ani.

Deși nu a fost făcut niciun anunț oficial până acum, experții regali presupun că cei patru câini ai Reginei Elisabeta a II-a vor reveni copiilor săi. Presa britanică scrie că animalele vor fi îngrijite de cel de-al treilea copil al Reginei, Prințului Andrew, duce de York. 

Mai multe articole despre:
caini regina valet