MENIU

Veterani români din cel de-al Doilea Război Mondial, decorați de Ambasada Rusiei la București

Celebrare cu totul aparte la ambasada Rusiei, la 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a acordat medalii jubiliare mai multor veterani de război români şi ruşi, care au luptat în teribila conflagraţie. Evenimentul face parte dintr-o întreagă serie de manifestaţii, care marchează împlinirea a şapte decenii de la sfârşitului celui de-al doilea război mondial. 

Ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Malginov, i-a decorat în incinta ambasadei ruse de la Bucureşti pe mai mulţi veterani, care au luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În cadrul evenimentului au fost medaliaţi generali în rezervă ai Armatei Române, dar şi cetăţeni ruşi. Cinci medalii au ajuns şi la femei.

În discursul ţinut în faţa oaspeţilor, Oleg Malginov a afirmat că al Doilea Război Mondial este unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului trecut. Ulterior, ambasadorul a declarat şi că Rusia încearcă "de mai bine de zece ani", să restaureze monumentele comemorative din statele unde au luptat şi au căzut soldaţi ai Armatei Roşii.

"Nu a fost o muncă uşoară, dar o continuăm, lucrăm cu arhivele, ne întâlnim cu localnicii. În conformitate cu datele pe care le avem, în România au fost identificaţi aproape 80.000 de oameni care sunt înmormântaţi aici şi această muncă continuă pentru că foarte multe nume au rămas în continuare necunoscute. E o muncă ce necesită destul de multe eforturi, este destul de costisitoare şi lucrăm împreună cu autorităţile române", a spus OLEG MALGINOV, ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Ceremonia de la ambasada Rusiei este unul dintre evenimentele comemorative, care vor avea loc până pe data de 9 mai, când, în urmă cu 70 de ani, Germania nazistă a capitulat.