MENIU

Valul de caniculă, contracarat de ploaie la comandă, într-o țară arabă. Tehnologia INOVATIVĂ, folosită de câțiva ani și de China și SUA

Ploi la comandă, Emiratele Arabe - Captură foto

De câţiva ani, unele ţări, printre care China, Statele Unite şi Emiratele Arabe Unite, folosesc tehnologii inovative, care ajută la gestionarea precipitaţiilor pentru a face față valului de caniculă care crește în intensitate de la an la an. 

Aşa-numita „însămânţare a norilor” (cloud seeding) este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, astfel de ploi abundente au căzut la mijlocul săptămânii trecute, în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv în Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de caniculă, cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile.

Operațiunea a fost confirmată de Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite, pentru portalul Gulf News.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice..