MENIU

Un vaccin anti-COVID administrat prin inhalare va fi testat, în China, începând de săptămâna viitoare

China, testare vaccin anti-Covid

Compania chineză CanSino Biologics va demara săptămâna viitoare testarea clinică a unui vaccin anti-COVID-19 care să fie administrat prin inhalare. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de CEO-ul și cofondatorul companiei, care a precizat că că un vaccin inhalat ar putea fi mai eficace decât cele injectate ținând cont de faptul că virusul SARS-CoV-2 pătrunde în organismul uman prin intermediul căilor respiratorii.

Xuefeng Yu, CEO-ul CanSino Biologics, a declarat, astăzi, pentru CNBC, că autoritățile de la Beijing ar trebui să ia în considerare combinarea unor vaccinuri diferite pentru a crește eficacitatea vaccinurilor dezvoltate în China.

Declarația sa vine în contextul în care rata eficacității vaccinurile anti-Covid dezvoltate de China este mai scăzută decât în cazul vaccinurilor dezvoltate de companiile americane Pfizer/BioNTech și Moderna, lucru confirmat recent chiar de către directorul Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din China.

CanSino dezvoltă vaccinul prin inhalare în parteneriat cu Institutul de Biotehnologie din Beijing. Un vaccin anti-Covid administrat prin injecție dezvoltat de CanSino, Ad5-nCoV, a fost deja aprobat pentru administrare în China și alte câteva țări.

Vaccinul are la bază tehnologia tradițională bazată pe adenovirusuri non-umane, spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, dezvoltate pe baza tehnologiei ARN mesager.

Mai multe articole despre:
china vaccin anticovid prin inhalare