MENIU

Un român de 32 de ani a intrat cu o camionetă de 12 tone într-o biserică. Din ce cauză a recurs bărbatul la acest gest

Un incident șocant a avut loc luni după-amiază în orașul Brunn am Gebirge, situat în districtul Mödling din landul Austria Inferioară, unde un bărbat român de 32 de ani a intrat cu un camion într-o biserică penticostală. Incidentul a fost relatat de presa austriacă.

Cum s-a întâmplat incidentul

Potrivit autorităților, bărbatul, care locuiește în Austria din 2020, a manevrat camionul de 12 tone în marșarier și a lovit de mai multe ori clădirea Bisericii Penticostale Elim. Acest act a cauzat pagube semnificative fațadei, ferestrelor și ușilor, punând clădirea în pericol de prăbușire. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 16:45, când în biserică se aflau trei persoane, inclusiv un preot, care au scăpat nevătămate. Totuși, un pieton din apropiere a suferit răni ușoare.

Johann Baumschlager, purtătorul de cuvânt al Poliției austriece, a declarat că suspectul nu s-a opus arestării și a fost încarcerat la penitenciarul Wiener Neustadt. În timpul interogatoriului, bărbatul a afirmat că biserica i-a distrus viața.

Ancheta a scos la iveală că același individ s-a manifestat violent în aceeași biserică cu câteva săptămâni în urmă, când a rupt o Biblie în interiorul lăcașului de cult. Având în vedere aceste antecedente și posibilele motive religioase, cazul a fost preluat de Biroul regional pentru securitatea statului și lupta împotriva extremismului.

Conform informațiilor de pe site-ul Bisericii Penticostale Elim, această comunitate religioasă a fost înființată în anii \"80 de foști refugiați politici din România.