MENIU

Un Prinț saudit va dona 32 de MILIARDE de dolari în scopuri caritabile

Prințul Alwaleed bin Talal, un mare miliardar din Arabia Saudită, a promis că-și va dona ÎNTREAGA avere personală, cât se poate de considerabilă de altfel (activele sale se ridică la nu mai puțin de 32 de miliarde de dolari!), unei organizații caritabile.

În vârstă de 60 de ani, prințul Alwaleed este unul dintre ei mai bogați oameni din lume. Miliardarul saudit spune că ideea i-a fost inculcată de „Fundația Gates”, fondată de Bill şi Melinda Gates în 1997.

Banii vor fi folosiți pentru a „clădi edificiul înțelegerii culturale”, pentru „a da puteri sporite femeilor” și pentru a pune la dispoziție o parte din fondurile atât de necesare în cazul unor dezastre naturale, a afirmat „Prințul din Levant”.

Bill Gates însuși a lăudat această decizie, care constituie, spune el, „o adevărată sursă de inspirație pentru toți Oamenii implicați în eforturi filantropice ce capătă amploare în toată lumea civilizată”, mai puțin în țări precum România, am putea adăuga noi.

Prințul Alwaleed este „listat” de Forbes pe locul 34 în „clasamentul” celor mai bogați oameni din lume.

Banii vor fi vărsați în conturile organizației caritabile a Prințului - „Alwaleed Philanthropies”, care a donat deja 3,5 miliarde de dolari americani până acum.

Nu întâmplător, anunţarea acestei donaţii imense s-a făcut în luna sfântă a Ramadanului, când adevăraţii Musulmani sunt încurajaţi să "dea de pomană" şi să vină în sprijinul celor "loviţi de soartă"!