MENIU

Un mort şi doi răniţi, după ce o platformă petrolieră s-a prăbușit în Turcia

Un mort şi doi răniţi, după ce o platformă petrolieră s-a prăbușit în Turcia/Profimedia

O instalaţie de foraj petrolier s-a prăbuşit, duminică, în sud-estul Turciei, omorând o persoană şi rănind alte două. Din primele informații, victimele ar face parte din rândul personalului.

Accidentul s-a produs pe locul de foraj din muntele Gabar, în provincia predominant kurdă Sirnak, în extremul sud-est al ţării, potrivit media locale, relatează AFP.

Potrivit guvernatorului Cevdet Atay, care s-a deplasat ăn zonă, la faţa locului a fost descoperit corpul neînsufleţit al unui inginer.

Un muncitor "prins sub dărâmături a fost salvat imediat şi transportat la spital cu elicopterul. Un inginer a murit în accident", a anunţat guvernoratul pe contul său de pe platforma X.

"Un muncitor a supravieţuit accidentului fiind uşor rănit", a adăugat sursa citată, anunţând că "a fost deschisă o anchetă".

Provincia Sirnak, la graniţa cu Kurdistanul autonom în nordul Irakului şi nord-estul Siriei, s-a aflat de la mijlocul anilor \"80 în centrul ciocnirilor armate dintre guvernul turc şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de către Ankara şi aliaţii săi occidentali.