MENIU

Un mort şi 6 dispăruţi în urma scufundării unui velier britanic de lux, în largul Siciliei. La bordul navei se aflau 22 de persoane

Un mort şi 6 dispăruţi în urma scufundării unui velier britanic de lux, în largul Siciliei/ Captură video

O persoană a murit, alte şase au fost date dispărute, iar 15 pasageri şi membri ai echipajului a fost salvaţi în urma naufragiului unui velier de lux, în noaptea de duminică spre luni, în largul Siciliei.

”Un corp a fost văzut în epavă, însă nu a fost recuperat încă, la aproximativ 50 de metri adâncime”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, relatează News.ro.

Potrivit sursei citate, victima face parte dintr-un număr de şape persoane date dispărute în naufragiu - patru de naţionalitate britanică, două de naţionalitate americană şi una de naţionalitate canadiană.

”În această (luni) dimineaţa, către ora (locală) 5.00 (6.00, ora României), în urma unei furtuni violente, un velier de 56 de metri, denumit Bayesian, care naviga sub pavilion brtianic, s-a scufundat în largul Porticello”, un oraş de coastă situat la aproximativ 15 kilometri de Palermo, a anunţat Paza de Coast italiană într-un comunicat.

🔵 #Palermo "Bayesian", così si chiama la barca a vela affondata questa mattina davanti a #Porticello. Ora si trova a 49 metri di profondità. Delle 22 persone a bordo, 7 sono ancora disperse. Nel video gli effetti del nubifragio che sarebbe all\"origine della tragedia pic.twitter.com/G3ObhxaTxx

— Rai Radio1 (@Radio1Rai) August 19, 2024

Forte maltempo in Sicilia, affonda barca a vela https://t.co/k8QElHJVqG

— Local Team (@localteamit) August 19, 2024

Opt dintre naufragiaţi au fost transportaţi către spitale locale.

Cum arăta "Marița", străbunica bricului "Mircea"? A fost primul vas care a navigat sub pavilion românesc

Operaţiunile de căutare aveau loc, la care participă inclusiv un elicopter, scafandri şi nave aparţinând Pazei de Coastă, în jurul epavei vaporului, care a fost localizat la 50 de metri adâncime. Presa italiană scrie că velierul a fost lovit de o trombă marină.

În urma acestui incident a fost deschisă o anchetă.