MENIU

Un înalt oficial ucrainean anunță că n-a început contraofensiva. Când va începe, va fi “evident pentru toată lumea”

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a declarat că toate informațiile privind lansarea contraofensivei pentru recuperarea teritoriilor ocupate nu sunt adevărate. "Armata noastră decide când va începe operațiunea. Toată lumea va știi despre contraofensivă, toată lumea o va vedea, atunci când va fi lansată”, a precizat acesta.

Danilov a mai transmis că oficialii ruși au confundat, la momentul acelor declarații, avansul forțelor ucrainene în unele zone ale frontului cu începutul unei operațiuni mai ample, potrivit Reuters.

 

Forțele rusești se luptă cu  trupele ucrainene de-a lungul unor mari părți ale liniei de front.

Ministrul ucrainean adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a informat miercuri că Ucraina a reușit să avanseze de la 200 de metri la 1.100 de metri în unele zone din jurul orașului Bakhmut, din estul țării. 

 

Oficialul ucrainean a precizat, de asemenea, că nu există nicio îndoială că Rusia a provocat marți distrugerea barajului Kakhovka de pe râul Nipru, având în vedere că zona a fost ocupată de ruși de la începutul invaziei.

 

Kievul a transmis în urmă cu câteva luni că rușii au minat barajul și sugerează că Moscova a aruncat în aer construcția pentru a împiedica trupele ucrainene să traverseze Niprul. În schimb, Rusia susține că Ucraina este responsabilă pentru prăbușirea barajului.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina contraofensiva rusia putin