MENIU

Un fost agent FBI vede "catastrofa" din mâinile lui Putin - Greșeala fatală care îl va costa

Într-un interviu acordat publicației americane New York Times, Clint Watts, fost agent FBI, vorbește despre ”dezastrul” din mâinile lui Vladimir Putin și despre viitorul sumbru pe care-l așteaptă Rusia, într-un timp relativ scurt. El prevede că războiul din Ucraina va amplifica nemulțumirile populației, iar sancțiunile externe care vor paraliza economia țării vor amenința mandatul liderului de la Kremlin.

Watts, care a servit ca ofițer în armata Statelor Unite și a continuat în cadrul FBI, este în prezent analist la Institutul de cercetare în politici externe, un think-tank american din Philadeplhia, potrivit NYTimes.

Fostul agent FBI a explicat, în cadrul interviului luat de către jurnalista Kara Swisher, că Putin nu va putea să mascheze morții Rusiei din războiul din Ucraina, iar numărul lor va continua să crească, în condițiile în care ucrainenii opun o rezistență înverșunată, pe care Putin și generalii săi, par să nu o fi anticipat, zcrie ziare.com.

”Are un dezastru în mâinile sale. Din punct de vedere militar, chiar dacă are succes, el înregistrează victime. Acest lucru se va transmite înapoi, acasă (în Rusia-n.a.). Nu poți să dezinformezi în privința a 10.000 de morți.

Pur și simplu nu este posibil. Și vor exista și răniți în război. Mamele din Rusia au fost întotdeauna împotriva lui Putin, în timpul acestor conflicte. Dar acesta va fi la nivelul următor”, a spus Watts.

Mai multe articole despre:
vladimir putin putin razboi razboi ucraina