MENIU

Un copil de 4 ani a căzut de la etajul 16 al unui bloc. Enzo a supraviețuit ca prin minune

Un incident uluitor a avut loc în Aubervilliers, Franța, unde Enzo, un băiețel de doar 4 ani, a supraviețuit unei căderi de 43 de metri de la etajul 16 al apartamentului său, cu o zgârietură ușoară și fără fracturi. Acest miracol a avut loc pe 26 mai, iar modul în care Enzo a scăpat neșifonat ridică întrebări intrigante.

Cum s-a petrecut incidentul

În noaptea accidentului, tatăl lui Enzo, Ji, l-a auzit plângând pe fiul său și a încercat să-l verifice, doar pentru a descoperi că ușa camerei era încuiată. Bănuind că Enzo s-ar fi încuiat accidental, Ji a forțat intrarea, dar a găsit camera goală și fereastra deschisă. Când a ieșit pe balcon și a văzut că Enzo căzuse pe acoperișul unei farmacii situate la parter, Ji s-a îngrozit, dar a descoperit cu surprindere că băiețelul era în mișcare.

În ciuda căderii dramatice, Enzo a suferit doar o mică zgârietură pe picior. „Enzo era conștient și se mișca. Nu am observat sânge vizibil, doar o zgârietură minoră”, a declarat Ji pentru ziarul francez Le Parisien. Temându-se de posibile leziuni interne, părinții au solicitat ajutorul medical, iar Enzo a fost transportat la Spitalul Necker din Paris. Acolo, medicii au efectuat o serie de teste, descoperind doar câteva sângerări minore la rinichi și plămâni, care au fost tratate prompt. După șapte zile de observație, băiețelul a fost externat și a revenit la viața normală.

Miracolul de care a avut parte Enzo

Surpriza asupra supraviețuirii lui Enzo a fost resimțită de toată lumea – de la părinți la medicii care l-au tratat. Unii sugerează că acoperișul acoperit de mizerie al farmaciei a ajutat la amortizarea impactului, în timp ce alții cred că structura flexibilă a corpului său a contribuit la acest rezultat miraculos. Dr. Véronique Bourg a explicat că copiii au un coeficient mai favorabil de elasticitate a oaselor și articulațiilor, ceea ce ar putea fi un factor în supraviețuirea lui Enzo.

                Acoperișul pe care a aterizat Enzo după ce a căzut / Sursa foto - Presa străină

„Enzo a revenit la grădiniță la sfârșitul lunii iunie și pare complet sănătos”, a spus mama lui, Helene. „Nu eram credincioasă, dar acum sunt!” Este un caz care sfidează logica și demonstrează cât de surprinzătoare poate fi natura umană în fața adversității.