MENIU

Un celebru procuror, critic la adresa preşedintelui Argentinei, găsit mort, cu un glonţ în cap

Alberto Nisman

Procurorul Alberto Nisman, care l-a acuzat pe preşedintele Argentinei Cristina Fernandez de Kirchner de muşamalizarea unei investigaţii asupra atentatului antiisraelian din 1994 din Buenos Aires, a fost găsit mort în apartamentul său cu o urmă de glonţ în cap, potrivit unui anunţ făcut luni de guvernul argentinian, scrie Mediafax.

Corpul neînsufleţit al lui Nisman, care ancheta de zece ani bombardamentul din 1994 asupra sediului Asociaţiei israeliene de ajutor reciproc (AMIA) din Buenos Aires, soldat cu 85 de morţi, a fost descoperit în noaptea de duminică, relatează Business Insider.

Procurorul trebuia să depună mărturie luni în cadrul unei anchete privind acuzaţiile sale.

Gărzile de securitate ale lui Nisman au anunţat-o pe mama acestuia, duminică după-amiază, că procurorul nu răspundea nici la telefon, nici la uşa apartamentului său din regiunea de lux Puerto Madero a capitalei Buenos Aires.

Mama procurorului a găsit apoi uşa apartamentului său încuiată pe dinăuntru şi a avut nevoie de ajutorul unui lăcătuş pentru a o deschide, după care a găsit corpul fiului său pe podeaua băii.

O armă cu calibrul 22 şi un singur înveliş de glonţ au fost găsite lângă corpul său, iar politicieni cu o vechime mai mare au spus că suspectează mai mult decât un suicid, menţionând şi posibilitatea unei mişcări din partea mafiei.

Mai mult pe Mediafax.