MENIU

Un bărbat a fost arestat după ce și-a sunat soția de peste 100 de ori pe zi. Ce motiv a invocat

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Japonia a fost arestat după ce și-a hărțuit propria soție, sunând-o în mod repetat, de mai mult de 100 de ori pe zi, fără a rosti vreun cuvânt, și așteptând ca aceasta să închidă telefonul. Incidentul a avut loc în Amagasaki, prefectura Hyogo, iar cazul a stârnit atenția publicului din întreaga țară.

Femeia a apelat la ajutorul oamenilor legii

Femeia, în vârstă de 31 de ani, a început să primească apeluri tăcute din partea unui număr ascuns pe 10 iulie. Sunetele constante și lipsa oricărei interacțiuni din partea apelantului au început să o tulbure din ce în ce mai mult. Zilnic, aceasta era apelată de zeci de ori, iar în anumite zile, numărul apelurilor ajungea la peste 100, potrivit publicației Japan Today.

Din cauza faptului că apelurile veneau de la un număr ascuns, femeia nu a avut posibilitatea să le blocheze. În cele din urmă, stresul acumulat și frecvența neobișnuită a apelurilor au adus-o în pragul exasperării.

Femeia a început să-și dea seama de un tipar ciudat: telefonul ei nu suna niciodată pe timpul nopții sau în momentele în care folosea telefonul soțului pentru a juca jocuri video. Acest detaliu a stârnit suspiciuni, iar ea a început să bănuiască că hărțuitorul ar putea fi chiar soțul ei.

După aproape două luni de hărțuire constantă, femeia a decis să ia măsuri și a mers la poliție pentru a depune o plângere. De asemenea, le-a comunicat polițiștilor suspiciunea că soțul ar putea fi cel responsabil de apelurile tăcute.

Confirmarea suspectului și arestarea

În urma unei investigații, autoritățile au confirmat că soțul femeii era, într-adevăr, cel care iniția apelurile. Pe data de 4 septembrie, bărbatul a fost arestat sub acuzația de hărțuire.

Întrebat de ce a recurs la acest comportament, bărbatul a declarat: „Îmi iubesc soția și am sunat-o doar ca să o aud”. Această explicație a fost considerată insuficientă pentru a justifica comportamentul său, iar autoritățile au continuat demersurile legale împotriva lui.

Este destul de frecvent în Japonia ca soții să locuiască separat din motive legate de muncă, ceea ce duce uneori la gelozie și comportamente obsesive. Totuși, acest caz a ieșit în evidență deoarece cei doi soți locuiau împreună, iar hărțuirea de acest tip, în cadrul unui cuplu coabitant, este o situație rar întâlnită în Japonia.