MENIU

Un azilant african, împușcat și linșat din greșeală de israelieni, după un atac terorist

Un solicitant de azil din Eritreea a fost împușcat din greșeală de polițiștii israelieni și linșat de civili, după un atac terorist soldat cu moartea unui om și rănirea altor 11 în orașul Be'er Sheva, scrie Times of Israel.

Poliția israeliană a anunțat luni că va investiga moartea brutală a unui om din Eritreea, care se afla din întâmplare la locul unui atac terorist ce a avut loc în localitatea Be'er Sheva.

Incidentul a avut loc duminică seară, când Muhanad Alukabi, un beduin din orașul israelian Hura, a înjunghiat un militar israelian, i-a luat arma și a deschis focul asupra civililor. 11 oameni au fost răniți, înainte ca atacatorul să fie împușcat de polițiști.

Haftom Zarhum, un azilant din Eritreea care trecea din întâmplare prin zona atacului, a fost la rândul său împușcat de polițiști. Ulterior, civilii aflați în zonă l-au atacat și au început să îl lovească în mod repetat.

Zarhum a ajuns în stare gravă la spital, unde a încetat din viață.

Opoziția israeliană cere acum o anchetă asupra incidentului și dorește arestarea civililor care l-au lovit pe Zarhum.

Un cetățean israelian a mărturisit că a luat parte la linșaj și a declarat pentru un post de radio, sub acoperirea anonimatului, că a crezut că victima sa este un terorist.

"Am văzut oamenii în jurul lui și am crezut că e un terorist", a spus acesta.

 

 

Mai multe articole despre:
Israel atac terorist Eritreea