MENIU

Un alpinist mort şi 4 răniţi în Franţa, după căderea unui bloc de gheaţă. Cum s-a produs tragedia: detalii uluitoare

Masivul Mont Blanc/ Arhivă foto

Un alpinist a murit, iar alţi patru au fost răniţi după ce un bloc de gheaţă s-a desprins dintr-un gheţar de pe vârful masivului Mont-blanc, în noaptea de duminică spre luni.

Această cădere a unui serac - un bloc de ghaţă de talie mare, înconjurat de crevase, într-un gheţar - a avut loc luni către ora locală 3.00 (4.00, ora României), ”în sectorul Mont-Blanc Tacul, în Haute-Savoie, la aproximativ 4.100 de metri altitudine”, precizează într-un comunicat prefectura, relatează AFP preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, blocul de gheață a căzut pest corzile unor alipinioşti care se aflau în apropiere. În total, vorbim despre 15 persoane.

Tragedie în sportul românesc, un alpinist a murit pe Everest, la altitudinea de 7.470

”Bilanţul provizoriu este de o victimă decedată, o victimă în stare de urgenţă absolută şi trei victime în urgenţă relativă. Celelalte şapte persoane au scăpat tefere”, au mai spus reprezentanții prefecturii.

În zonă au fost mobilizate elicoptere, echipe cu câini şi salvatori.

”Victimele au fost preluate de serviciile de salvare şi apoi au fost evacuate către instituţii spitaliceşti la Sallanches şi Annecy”, se mai arată în comunicatul citat.

Are peste 6.600 de metri și nimeni nu a putut să îl escaladeze până acum. Misterele muntelui Kailash, din apropiere de Himalaya

”Potrivit primelor informaţii culese, originea declanşării căderii seracului ae fi naturală”, mai anunţă prefectura.