MENIU

UCRAINA. Şefa diplomaţiei UE merge la Kiev

<p>Revoltă la Kiev</p>

Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, va ajunge marţi la Kiev, pentru a se întâlni cu preşedintele Viktor Ianukovici şi cu liderii opoziţiei, în contextul crizei politice din Ucraina.

"Voi ajunge la Kiev marţi seară", a comunicat Ashton. Apropiaţii oficialului UE au declarat că aceasta va pleca în Ucraina imediat după întrevederea pe care o va avea la Bruxelles cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

O nouă reuniune a liderilor opoziţiei ucrainene cu preşedintele Viktor Ianukovici a început luni la Kiev, anunţă Preşedinţia Ucrainei. La reuniune participă fostul campion la box Vitali Klişciko, Arseni Iaţeniuk, din partidul fostului premier Iulia Timoşenko, şi naţionalistul Oleg Tiagnibok.

Iulia Timoşenko a îndemnat opoziţia ucraineană să respingă condiţiile "umilitoare" propuse de Administraţia Viktor Ianukovici pentru depăşirea crizei politice din Ucraina. "Cer în mod categoric liderilor opoziţiei să nu accepte aceste condiţii umilitoare", a declarat Iulia Timoşenko din închisoare.