MENIU

UCRAINA - Poliția ucraineană a trecut de partea manifestanților. Armata nu se implică

<p><strong>Poliția ucraineană a trecut de partea manifestanților</strong></p>

UCRAINA -  Poliţia ucraieană a declarat sâmbătă că este "alături de popor" şi că-i împărtăşeşte aspiraţiile cu privire la "schimbări rapide", într-un comunicat publicat în numele efectivelor Ministerului de Interne pe site-ul oficial al instituţiei. În schimb, armata ucraineană a precizat că nu se va implica în conflict. 

"Poliţia se află în serviciul poporului şi îi împărtăşeşte integral aspiraţiile către schimbări rapide", se subliniază în comunicat.

"Aducem un omagiu persoanelor ucise" în violenţele care au avut loc săptămâna aceasta la Kiev, soldate cu aproape 80 de morţi, se mai arată în document.

În schimb, armata ucraineană a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că nu se va implica în conflict. "Militarii rămân credincioşi poporului ucrainean", se mai arată în document, care se încheie cu expresia "Glorie Ucrainei!", sloganul favorit al manifestanţilor.

Adjunctul Iuliei Timoşenko, ales preşedinte al Parlamentului ucrainean

Adjunctul Iuliei Timoşenko, Oleksandr Turcinov, a fost ales sâmbătă preşedinte al Parlamentului ucrainean, înlocuindu-l în funcţie pe un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovici care a demisionat sâmbătă dimineaţa, relatează AFP.

Turcinov a fost ales cu 288 de voturi dintr-un total de 450. "Puterea în Ucraina îşi reia activitatea pentru stabilizarea situaţiei", a declarat Tucinov. 

Mai multe articole despre:
Ucraina Kiev manifestanţi