MENIU

UCRAINA. Germania anunţă sancţiuni împotriva liderilor de la Kiev. Rusia acuză Occidentul

<p>RĂZBOI CIVIL la cea mai expusă graniţa a Rom&acirc;niei</p>

UCRAINA SUA, UE, NATO şi statele europene, individual, au adresat liderilor ucraineni un apel la încetarea violenţelor, în vreme ce Germania a avertizat chiar cu sancţiuni individuale pe acei membri ai administraţiei lui Viktor Ianukovici care se fac vinovaţi de "vărsarea de sânge" de marţi.

UCRAINA. Administraţia Barack Obama a îndemnat regimul Viktor Ianukovici să înceteze violenţele împotriva manifestanţilor proeuropeni. "Îi cerem preşedintelui Ianukovici să pună capăt confruntărilor şi să reia dialogul cu opoziţia", adaugă oficialul american.

Germania a avertizat administraţia Ianukovici cu sancţiuni.

Uniunea Europeană ar putea adopta sancţiuni individuale împotriva liderilor Administraţiei de la Kiev, avertizează ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

"Cei care sunt responsabili de măsuri care conduc la vărsare de sânge în centrul Kievului sau în orice altă parte a Ucrainei trebuie să se aştepte la sancţiuni individiuale", a atras atenţia Steinmeier.

Până acum, Germania excludea posibilitatea aplicării de sancţiuni împotriva Administraţiei Viktor Ianukovici.

Franţa a denunţat la rândul ei "utilizarea disproporţionată" a forţei la Kiev.

"Condamn reluarea violenţelor la Kiev şi utilizarea disproporţionată a forţei, soldată cu numeroase victime", a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

"Îndemn toate forţele să dea dovadă de reţinere şi să reia rapid dialogul", a spus şeful diplomaţiei franceze.

UCRAINA: EXPLOZII şi VIOLENŢE la KIEV- 14 oameni au fost ucişi

Reacţii au venit şi de la UE şi NATO.

Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică au exprimat profunda preocupare în legătură cu violenţele din Ucraina.

"Sunt foarte preocupată de escaladarea violenţelor la Kiev", a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

"Condamn utilizarea forţei şi îndemn autorităţile ucrainene să elimine cauzele crizei", a adăugat oficialul UE.

La rândul său, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat "profund preocupat de revenirea la violenţe".

Rusia a acuzat Occidentul că poartă vina noului val de violenţe care ar putea degenera în "război civil".

Ucraina este în pragul unui "război civil", avertizează Aleksei Pucikov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat din Rusia, atribuind responsabilitatea ţărilor occidentale.

"Cred că în Ucraina se derulează un scenariu în vederea preluării puterii prin haos şi acţiuni arbitrare", a spus Aleksei Pucikov.

"Occidentul şi politicienii occidentali care sunt în mare parte responsabili (...) îndreaptă situaţia spre război civil", a adăugat oficialul rus, conform agenţiei Interfax.

Mai multe articole despre:
UE Rusia Germania proteste Ucraina violenţe sancţiuni