MENIU

Ucraina a pierdut o parte din cele mai bine pregătite unități în lupta de la Bahmut - The Wall Street Journal

Forțele Militare ale Ucrainei au pierdut în ultimele luni, în apropiere de Bahmut, o parte din cele mai bine pregătite subunități militare, scrie "The Wall Street Journal", citând surse din rândul ofițerilor ucraineni.

Potrivit acestora, este vorba de unitățile pregătite pentru luptă. Se remarcă, de asemenea, faptul că Kievul a transferat în oraș subunități cu diferite niveluri de motivare și de pregătire, mai arată analiza citată de Rador.

 

Drept urmare, colaborarea dintre ele a fost dificilă, ceea ce a făcut ca o serie de localități să treacă, relativ ușor, sub controlul trupelor rusești.  Publicația amintește, citând surse de la Kiev, că unele batalioane ucrainene formate în grabă, cu voluntari slab pregătiți, ar fi părăsit sectoarele alocate, la apariția trupelor Wagner, fără nicio avertizare prealabilă.

 

Scopul trupelor "Wagner" nu a fost neapărat acela de a captura Bahmutul, ci de a epuiza armata ucraineană. Până la un punct, acest plan a funcționat, deoarece în cele 8 luni de lupte intense pentru controlul asupra orașului, Ucraina a pierdut o parte din trupele de care avea nevoie pentru ofensiva de primăvară," notează The Wall Street Journal.

 

 

Mai multe articole despre:
razboi ucraina bahmut rusia putin