MENIU

Trump anunță uciderea liderului ISIS într-o operațiune militară SUA: ”A murit ca un laș!”

Preşedintele american Donald Trump a confirmat duminică, de la Casa Albă, uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stratului Islamic, într-o operațiune a forțelor speciale SUA. ”A murit ca un laș, nu ca un erou”, a spus liderul american. 

”Noaptea trecută, SUA au făcut dreptate în cazul liderului celei mai periculoase organizații teroriste a lumii. Abu Bakr al-Baghdadi este mort”, a anunțat duminică Donald Trump.

Trump a precizat că niciun membru al forțelor speciale americane nu a fost omorât în acțiune.

Operațiunea a avut loc în timpul nopții, în nord-vestul Siriei, în proivincia Idlib.

”Luptătorii americani au fost incredibili. Am putut urmări cea mai mare parte a operațiunii. (...) Baghdadi a murit după ce a fugit într-o galerie înfundată, plângând și țipând tot timpul”, a mai spus Trump.

Cum a sfârșit liderul ISIS, teroarea lumii, șeful ”califatului global”. Filmul operațiunii SUA

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, a fost vizat de o operaţiune militară în Siria şi ar fi fost ucis, au relatat sâmbătă media americane, relatează AFP.

Conform posturilor de televiziune CNN şi ABC, al-Baghdadi a murit într-o operaţiune a armatei americane în nord-estul Siriei.

CNN a relatat că sunt în derulare teste care să confirme oficial moartea liderului grupării jihadiste responsabile de multiple atentate sângeroase în întreaga lume. Potrivit unui responsabil citat de ABC, el şi-ar fi detonat vesta plină cu explozivi pentru a se sinucide.

Două surse irakiene de securitate au declarat duminică pentru Reuters că Irakul a fost informat de surse din Siria că Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis.

"Sursele noastre din Siria au confirmat pentru echipa de agenţi de informaţii irakieni însărcinată cu urmărirea lui al-Baghdadi că acesta a fost ucis alături de bodyguardul personal la Adlib după ce locul în care se ascundea a fost descoperit când a încercat să îşi scoată familia din Idlib spre graniţa cu Turcia", a spus una dintre surse.

Mai multe articole despre:
Donald Trump ISIS