MENIU

Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcţia de preşedinte al SUA și a rememorat tentativa de asasinat: Curgea sânge peste tot

Fostul preşedinte american Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru funcţia de preşedinte, pentru a treia oară, la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee. ”Accept cu mândrie nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a afirmat el. Trump a relatat tentativa de asasinat de sâmbăta trecută, susţinând: ”Nu ar fi trebuit să fiu aici în seara asta”. 

”În această seară, cu credinţă şi devotament, accept cu mândrie nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Trump, în mijlocul aplauzelor.

Donald și Melania Trump / Foto: Profi Media

Acesta este primul său discurs public de la tentativa de asasinat de săptămâna trecută.

Donald Trump, ÎMPUȘCAT în timpul unui eveniment de campanie. Fostul președinte al Statelor Unite a fost RĂNIT - VIDEO cu momentul atacului

”Nu ar fi trebuit să fiu aici în seara asta”, le-a spus Trump celor prezenţi la Convenţia Republicană, referindu-se la tentativa de asasinat de sâmbăta trecută.

El a făcut o pauză şi s-a uitat la cei din public. Cei prezenţi au început să scandeze ”Ba da”, făcându-l pe Trump să afişeze un scurt zâmbet.

“Mulţumesc. Dar nu ar fi trebuit şi vă spun, mă aflu în faţa voastră în această arenă doar prin bunăvoinţa atotputernicului Dumnezeu”, a susţinut el.

Foto: Profi Media

El a relatat evenimentele de sâmbăta trecută, spunând că nu o va face a doua oară ”pentru că este de fapt prea dureros de povestit”.

S-a aflat cine l-a împușcat pe Donald Trump. Atacatorul a tras de pe un acoperiș de la 120 de m și i-a străpuns urechea fostului președinte - VIDEO

Fostul preşedinte a amintit că la adunarea din Pennsylvania mulţimea îl aclama şi ”toată lumea era fericită”.

Apoi, când şi-a întors capul să vadă pe un ecran mare datele privind trecerile peste graniţă din timpul administraţiei sale, el a descris că a auzit ”un şuierat puternic şi am simţit cum ceva m-a lovit foarte, foarte tare în urechea dreaptă”.

“Mi-am spus «Wow, ce-a fost asta, poate fi doar un glonţ» şi mi-am dus mâna dreaptă la ureche şi am lăsat-o jos. Mâna mea era plină de sânge”, a povestit el.

El a spus că şi-a dat seama imediat că este vorba despre un atac şi s-a lăsat la pământ ”în timp ce gloanţele continuau să zboare”.

Trump a afirmat că membrii Serviciilor Secrete ”foarte curajoşi” s-au grăbit spre scenă şi ”au sărit pe mine ca să fiu protejat”.

”Curgea sânge peste tot şi totuşi, într-un fel, m-am simţit foarte în siguranţă pentru că îl aveam pe Dumnezeu de partea mea”, a mai spus Trump.