MENIU

Triumf în Rusia după summitul de la Helsinki: Putin, mai abil decât Trump

În vreme ce Donald Trump este criticat în SUA pentru ”spectacolul rușinos” ținut la Helsinki, Vladimir Putin are parte, în Rusia, doar de laude, notează BBC.

Politicienii și presa au exultat la Moscova după summitul Donald Trump - Vladimir Putin, în urma căruia liderul de la Kremlin este văzut drept câștigător, cel puțin la nivel simbolic.

Ziarul pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda a consultat un expert în limbaj corporal, care l-a găsit pe Putin drept liderul ”mai puternic” de la întâlnire.

”La Helsinki, Trump i-a strâns mâna lui Putin în mod simplu, fără vreo tactică anume, așa cum face cu alți lideri. Asta reflectă rezultatele întâlnirii și a tot ce s-a întâmplat în ultimul an: Trump nu a reușit să îl domine pe Putin”, a spus expertul.

Tabloidul Moskovsky Komsomolets a subliniat că un Trump mai modest și mai discret a pălit în comparație cu Vladimir Putin. ”Este clar că Putin l-a întrecut în abilitate pe președintele SUA. Ăsta e un motiv de mândrie, dar și de alarmă. Pentru că dejucarea planurilor lui Trump nu înseamnă și dejucarea planurilor clasei politice din SUA”, a explicat Moskovsky Komsomolets.

Președintele Donald Trump a fost atacat dur, de aliații republicani, de adversarii democrați și de membrii comunității de informații, după declarațiile controversate făcute alături de omologul său Vladimir Putin la summitul de la Helsinki. 

Trump, desființat în SUA după summitul cu Putin: ”Trădător!”. ”S-a înjosit în fața unui tiran”

Mai multe articole despre:
SUA Donald Trump Vladimir Putin