MENIU

Trei maşini cu numere româneşti, incendiate în Italia. Care este reacţia MAE

Trei maşini cu numere româneşti au fost incendiate în cartierul Borghesiana din Roma. Automobilele au fost complet distruse.

Proprietarii automobilelor incendiate susţin că autorităţile italiene nu fac nimic pentru a rezolva problema, deşi acesta nu este un caz unic. Unul dintre românii păgubiţi crede că de vină este aceeași bandă care la începutul anului a dat foc și altor mașini cu numere de România.

Bărbatul a mai precizat că de atunci au mai fost și alte cazuri similare, dar că autoritățile încearcă să mușamalizeze totul, scrie gazetaromanească.com.

Potrivit sursei citate, la începutul lui septembrie 2015, patru mașini cu numere românești au fost incendiate în cartierul Borghesiana din Roma, unde locuiesc foarte mulți români.

Incidentul a avut loc la o distanță de șase luni de alte incendieri similare a nouă mașini, pe 28 februarie și 7 martie, toate cu numere de Satu Mare, distruse pe via San Fili.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că s-a autosesizat, prin intermediul Ambasadei României la Roma, după prima serie de incendieri. De asemenea, MAE a dat asigurări că „urmărește cu deosebită atenţie cazul", fiind în aşteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților locale.