MENIU

Traian Băsescu: Nu voi accepta angajarea României în Ciad fără mandat

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu şi cel al Apărării, Teodor Meleşcanu au intrat şi ei în colimatorul preşedintelui Traian Băsescu, din cauza subiectului prezenţei trupelor româneşti în Ciad. Prezent la TVR şeful statului a sugerat că cei doi au tratat acest subiect neserios.

"În niciun caz nu voi accepta ca, fără mandat, România să fie angajată de un ministru de Externe şi un ministru al Apărării euforici, în noiembrie anul trecut", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu este nemulţumit că Guvernul l-a informat că România ar putea trimite trupe în Ciad, cu doar două zile înainte de sosirea preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy. Declaraţiile preşedintelui vin după ce presa a nunţat că miniştrii apărării şi de externe s-au angajat să trimită 120 de militari români în Ciad fără acordul CSAT. Premierul Tăriceanu a precizat că acest subiect nu reprezintă o decizie a Guvernului, ci doar o menţiune într-un memorandum înaintat CSAT de către Executiv.

"Sunt convins că analiza în cadrul CSAT va duce la cea mai potrivită soluţie din punctul de vedere al României. Nu este nicidecum o decizie a guvernului, ci de un memorandum care a fost înaintata CSAT spre aprobare", a replicat premirul Călin Popescu Tăriceanu.
Mai multe articole despre:
România Meleşcanu trupe mandat Cioroianu Ciad