MENIU

Tragic. Oamenii sunt îngroziţi. O teroristă care avea în spate un bebeluş s-a aruncat în aer

O teroristă kamikaze care purta în spate un bebeluş s-a aruncat în aer miercuri noapte într-un sat din nordul Camerunului, aproape de frontieră cu Nigeria, în explozie pierzându-şi viaţa copilul şi cel puţin încă o persoană, au declarat joi pentru EFE surse militare.

Atacul, pus pe seama grupării jihadiste Boko Haram, a provocat panică în localitatea Keliari, peste o sută de locuitori fugind în oraşele apropiate. Autorităţile cameruneze nu au făcut până în prezent nicio declaraţie publică despre cele întâmplate.

Totodată, jihadişti despre care se crede că ar face parte din Boko Haram au blocat miercuri accesul camioanelor care transportau alimente către localităţile din nordul ţării. Armata cameruneză a intervenit pentru a restabili ordinea şi pentru a-i respinge pe atacatori, unul dintre aceştia fiind ucis. În ultimele luni, Boko Haram şi-a extins atacurile în ţările vecine, precum Nigeria şi Niger. Guvernul camerunez a făcut din lupta împotriva Boko Haram una dintre principalele sale priorităţi. Ministerul apărării din această ţară intenţionează să aloce pentru anul viitor 300 de milioane de euro pentru a lupta împotriva grupării fundamentaliste islamice.

Sursa: bzi.ro