MENIU

Tragedie fără margini pentru Donald Trump: S-a aflat cine era în avionul prăbușit în Virginia - Nu a supraviețuit nimeni

Donald Trump, fost președinte SUA Foto: Profi Media

Este tragedie în familia unui apropiat al lui Donald Trump. S-a aflat cine erau persoanele din avionul prăbușit în munții din Virginia, după ce a fost urmărit de aeronave F-16 pentru că a încălcat spațiul aerian de deasupra Washington D.C. 

Anunțul a fost făcut de un important donator al campaniei republicanilor și a lui Donald Trump, care și-a anunțat o nouă candidatură pentru Casa Albă în 2024.

John Rumpel, un om de afaceri din Florida care contribuie major la campania politica a lui Donald Trump, a anunțat că fiica sa Adina Azarian, în vârstă de 49 de ani, și nepoata sa de doi ani, dar și bona fetiței s-au numărat printre cele patru victime ale accidentului care a provocat alerta de securitate când avionul de mici dimensiuni Cessna a zburat deasupra spațiului aerian restricționat în Washington D.C., relatează The Guardian. A patra victimă este pilotul Cessna.

Adina Azarian era un agent imobiliar remarcabil, ea și-a înființat propria firmă imobiliară în Manhattan. Era cunoscută drept „regina imobiliarelor” din zona The Hamptons, din Suffolk, New York.

Foto: Facebook.com

Niciun supraviețuitor nu a fost găsit la locul prăbușirii avionului în munții Virginia, în apropiere de Pădurea Națională George Washington. Avionul prăbuşit era înregistrat în Florida, pe numele firmei Encore Motors din Mellbourne.

Comandamentul nord-american de apărare aerospațială (Norad) a trimis luni dimineață (duminică după-amiază, în SUA, n.r.) două avioane de luptă F-16 pentru a intercepta aparatul ușor de zbor Cessna, dar nu a fost doborât, au anunțat oficialii militari. Pilotul aeronavei civile nu a răspuns în timp ce avioanele de luptă F-16 au încercat să ia contact cu acesta. 

Avioanele de luptă cu reacţie au creat un boom sonic asupra capitalei SUA și au alarmat localnicii care au scris pe Twitter pentru a raporta că au auzit un zgomot puternic care a zguduit pământul și pereții caselor.

Se crede că pilotul avionului, care a murit alături de bona familiei Rumpel, și-ar fi pierdut cunoștința pe drumul din Tennessee către Long Island, New York, făcându-l să intre în spațiul aerian deasupra capitalei.

Potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Aware, avionul părea să fi ajuns în zona New York și a făcut un viraj de aproape 180 de grade, zburând drept  deasupra Washington D.C., prăbușindu-se în Virginia.

Este a doua fiică pierdută într-un accident de către John Rumpel și soția sa, Barbara. În urmă cu 30 de ani, în 1994, o altă fiică a lor a murit într-un accident la scufundări, reamintește The Guardian.

John Rumpel are 75 de ani și este proprietarul companiei Encore Motors din Melbourne Inc. din Florida.

Rumpel, care este și pilot, a declarat că nimeni nu ar fi putut supraviețui prăbușirii avionului Cessna Citation în apropiere de Montebello, Virginia, de duminică după-amiază (ora locală).

„A căzut de la peste 6.000 de metri într-un timp extrem de scurt și nimeni nu ar fi putut supraviețui unui accident cu această viteză”, a declarat Rumpel, care este și pilot, pentru New York Times într-un scurt interviu acordat sub impulsul emoțiilor tragediei.

El a spus că membrii familiei sale se întorceau acasă din East Hampton, New York, după ce au petrecut patru zile cu Rumpel și soția sa în Carolina de Nord.

În timpul incidentului, președintele Joe Biden juca golf cu fratele său lângă Joint Base Andrews, Maryland, fiind informat despre accident. Casa Albă a informat că zgomotul nu s-a auzit în zona în care se afla Biden.

Administrația Federală a Aviației într-un comunicat, precizând că va investiga motivele prăbușirii.