MENIU

Trafic de coşmar în capitala Marii Britanii! Londra este aproape paralizată

Metroul londonez a fost oprit complet miercuri seara, pentru prima dată din 2002, din cauza unei greve de 24 de ore declanșate de sindicaliști, din cauza înființării unui serviciu de noapte.

"Circulația pe toate liniile de metrou este oprită în prezent. Metroul nu va funcționa joi," a anunțat Regia Transportului în Comun din Londra, adăugând că perturbările ar putea continua și vineri.

Soluţia? Oamenii ce folosesc transportul în comun au fost sfătuiţi să se deplaseze cu... bicicleta. Totuşi, mijloacele de transport au fost suplimentate cu 200 de autobuze.

Greva, care afectează milioane de călători din capitala britanică, a fost criticată dur de conservatorii aflaţi la putere. Această grevă "este inacceptabilă și nejustificată, fiindcă va afecta familii, muncitori, companii din întreaga capitală", a apreciat premierul conservator David Cameron.

La rândul său, Boris Johnson, primarul conservator al Londrei, a criticat ceea ce a calificat drept o grevă 'politică', şi a cerut sindicatelor să pună capăt cât mai curând acestei mișcări de protest.

Sindicatele RMT, Unite, TSSA și Aslef cer măriri de salarii din cauza înființării, la mijlocul lunii septembrie, a unui nou serviciu de noapte pe perioada week-end-ului.


Mai multe articole despre:
Londra Marea Britanie metrou grevă de 24 de ore