Tradiţii EXTREMISTE, păstrate şi azi: Modificarea corpului, ritual vechi de mii de ani
Populaţia cea mai extremă a planetei se regăseşte, fără nicio îndoială, în triburile care şi în ziua de azi respectă tradiţiile vechi de mii de ani, care presupun, ca dovadă a credinţei membrilor, mutilarea.
Realitatea.net vă prezintă un top al celor mai bizare modificări ale corpului, imagini realizate recent de cei care studiază tradiţiile triburilor care se regăsesc pe Pământ.
1. Întinderea Buzei
"Mursi" este un trib african din izolata vale Omo, care se regăseşte în sudul Republicii Federale Democratice a Etiopiei, lângă graniţa cu Sudan. Cei 10.000 de membri ai acestui trib sunt bine cunoscuti pentru însemnul lor, "Întinderea Buzei" cu plăci rotunde ("dhebi a tugoin"), potrivit Tatoodo.
2. Dopuri în nas
Femeile din tribul Apatani sunt considerate cele mai frumoase din zonă şi, astfel, au fost nevoite să facă ceva pentru a deveni urâte, pentru ca tribul să nu mai fie atacat. De atunci femeile Apatani poartă dopuri de lemn în nas şi tatuaje pe feţe. Tribul trăieşte în valea Ziro din statul Arunachal Pradesh, situat în nord-estul Indiei.
3. Scarificarea
Chiar dacă "scarificarea" se practică în toată lumea, în triburile din jurul râului Sepik din Papua Noua Guinee această tradiţie este dusă la extrem. Bătrânii acestor triburi folosesc cuţite încinse pentru a îi cresta pe tineri pe toată faţa şi corpul, în formă de piele de aligator. Ei cred că aligatorul va consuma orice urma de adolscent din ei şi că îi va transforma în bărbaţi.
4. Întinderea gâtului
Kayan este o minoritate din Birmania, ţara asiatică numită şi Uniunea Mianmar, şi este faimoasă pentru bobinele de alamă în număr mare pe care femeile le poartă în jurul gâtului. Sunt des numite "femeile girafe" de către străini, pentru că pot purta până la 25 de astfel de bobine, pe care nu şi le dau jos toată viaţa.
Copii primesc primul set de bobine la vârsta cinci ani, iar de-a lungul timpului sunt adăugate altele.
5. Ascuţirea dinţilor
"Ascuţirea dinţilor" este o practică care se face manual, folosind o daltă sau un cuţit. Această tradiţie este respectată în tribul Bagobo din Mindanao, din estul statului Filipine.
6. Întidnerea urechii
Membrii triburilor Masai din Kenya şi Huaorani din Amazon sunt cunoscuţi pentru lobul urechilor întins cât se poate de mult. Aceştia folosesc greutate pentru a deforma lobul urechii sau un pierce mărit.
Întinderea lobului urechii prin pierce presupune folosirea unor bucăţi de pietre din ce în ce mai mari, lemn, sau colţi.