MENIU

Theresa May îl acuză pe Putin de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal. Rusia dă replica

<p>Premierul britanic Theresa May</p>

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, în Parlamentul de la Londra, că este 'foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă' pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează AFP. Ulterior, Rusia a  spus că "este un spectacol de circ în parlamentul britanic".

Theresa May a dat Moscovei termen până marţi seara pentru a oferi explicaţii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Theresa May a anunţat de asemenea că ambasadorul rus la Londra a fost convocat pentru a i se cere explicaţii dacă otrăvirea fostului spion şi a fiicei acestuia a fost 'o acţiune directă a statului rus'.

Serghei Skripal (66 de ani) - un fost colonel din serviciile secrete ruse care a fost întemniţat în 2006, în Rusia, pentru acuzaţii de spionaj în favoarea Marii Britanii - şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi, la 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sudul Angliei. De atunci, ei se află spitalizaţi în stare foarte gravă.

UPDATE: Ministerul rus de externe a respins luni acuzaţiile premierului britanic Theresa May privind otrăvirea fostului spion Serghei Skripal, informează agenţiile ruse de presă, preluate de DPA şi AFP. Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova, a declarat că "este un spectacol de circ în parlamentul britanic".