MENIU

The Guardian: Vladimir Putin a schimbat profund Rusia în cei 15 ani petrecuţi la putere

<p>Vladimir Putin</p>

Vladimir Putin aniversează, joi, 15 ani la conducerea Rusiei, pe care a transformat-o profund după perioada anarhică a anilor '90, dar care este tot mai izolată pe plan internaţional şi în declin economic pe plan intern, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

Cu câteva zile înainte de a fi ales preşedintele Rusiei, în 2000, Vladimir Putin declara pentru BBC că Rusia face parte din "cultura europeană" şi că "nu exclude" posibilitatea aderării la NATO. "Nu îmi pot imagina ţara mea izolată de Europa şi ceea ce numim deseori lumea civilizată", declara Putin.

O generaţie mai târziu, în timp ce Putin aniversează 15 ani de la preluarea puterii, la 7 mai 2000, Rusia s-a schimbat profund faţă de perioada haotică din timpul lui Boris Elţîn. Dar la nivel internaţional, ţara este izolată, se confruntă cu sancţiuni şi chiar cu eventualitatea unui nou Război Rece. Pe plan intern, în pofida declinului economic, Putin se bucură însă de cea mai mare popularitate a unui lider de la Kremlin, de 86 la sută în februarie.

Dar indiferent de atitudinea faţă de el, nu se poate nega faptul că Putin a avut un impact major asupra ţării sale şi asupra lumii, comentează cotidianul britanic.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
Rusia The Guardian Vladimir Putin