MENIU

TEROARE la LONDRA. Germania, "în mod ferm" alături de Marea Britanie. REACŢIA lui Putin

TEROARE la LONDRA. Germania, "în mod ferm" alături de Marea Britanie. Putin condamnă atacul

Germania este "în mod ferm alături de Marea Britanie", după noul atentat de la Londra, soldat cu şapte morți, a declarat, duminică, la Berlin, cancelarul german Angela Merkel, care a exprimat simpatia și solidaritatea cu Regatul Unit din partea țării sale. La rândul său, președintele rus Vladimir Putin a condamnat "atentatul terorist" de la Londra și a exprimat "profunde condoleanțe" poporului britanic.

"Suntem, astăzi, legați dincolo de toate granițele, prin teroare și durere, dar și prin determinare", a declarat cancelarul, într-un comunicat scurt, informează AGERPRES.

"Confirm pentru Germania: în lupta împotriva tuturor formelor de terorism, suntem în mod ferm alături de Marea Britanie", a adăugat ea.

"Putin a exprimat condoleanțe profundele poporului britanic și a condamnat atentatul terorist comis la Londra cu câteva ore în urmă", a declarat agențiilor ruse de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În următoarele ore, președintele Vladimir Putin va trimite o telegramă de condoleanțe premierului britanic Theresa May, în legătură cu atentatul din noaptea trecută, soldat cu șapte morți și aproximativ 50 de răniți, dintre unii în stare gravă, conform unui bilanț actualizat.

Mai multe articole despre:
Angela Merkel Vladimir Putin atac londra