MENIU

Terifiant. O treime dintre copiii aflaţi în tabăra de la Calais au dispărut, după evacuare

Aproximativ o treime din copii care locuiau în tabăra de refugiați din portul francez Calais au dispărut după încheierea operațiunii de evacuare, potrivit unui raport al Serviciului pentru Tinerii Refugiați (RYS), citat de site-ul ziarului The Independent.

Serviciul pentru Tinerii Refugiați a monitorizat 179 de copii refugiați în momentul evacuării taberei, 56% dintre aceștia locuiesc acum în centre pentru copii din Franța, 8% au fost mutați legal în Marea Britanie, 2% trăiesc pe stradă, în vreme ce alții 30% au dispărut, potrivit Mediafax.

Desființarea taberei care a fost adăpostul a peste 9.000 de persoane a devenit un simbol al incapacității Europei de a acționa în fața fluxul de refugiați ce fug din calea războaielor și sărăciei.

"În momentul în care acești copii dispar suntem extrem de îngrijorați că vor fi exploatați de traficanți și nu vor solicita ajutorul statului, în urma tratamentului la care au fost supuși de acesta”, a declarat Ben Teuten, confondator al RYS.

RYS a comunicat faptul că nu au putut stabili o relație cu serviciul care se ocupă cu dispariția copiilor în FrHomepageanța și au criticat lipsa unui proces clar de raportare a copiilor dispăruți pe teritoriul statului francez.

Mai multe articole despre:
0 refugiaţi Calais tabăra de la calais