MENIU

Tensiuni la granița dintre Belarus și Polonia. Focuri de armă după ce imigranții au încercat să treacă ilegal frontiera

Tensiuni la granița dintre Belarus și Polonia

Situația a devenit tensionată la granița dintre Belarus și Polonia. Armata din Belarus a tras focuri de armă asupra trupelor poloneze la frontiera de est. Incidentul ar fi pornit de la un conflict legat de imigranții care încearcă să treacă ilegal frontiera. 

Autoritățile poloneze au transmis că nimeni nu a fost rănit în timpul conflictului și că, cel mai probabil, forțele din Belarus au tras cu gloanțe oarbe.
Premierul polonez a transmis într-un mesaj postat pe Twitter că toate forțele statului sunt alături de trupele de frontieră.

Conflictul ar fi pornit de la probleme mai vechi legate de imigrație. Polonia, Lituania și Letonia, state membre ale Uniunii Europene, își apără frontierele împotriva numărului tot mai mare de migranți care vin din Orientul Mijlociu și Africa.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, de organizarea și încurajarea migrației ilegale.

Bruxelles-ul consideră că aceste acțiuni fac parte dintr-un război hibrid dus de Belarus, ca răspuns la sancțiunile impuse de Occident guvernului de la Minsk. 

Mai multe articole despre:
focuri de arma belarus polonia frontiera