MENIU

Țara care își va trimite la închisoare propriii cetățeni, dacă încearcă să se întoarcă acasă din India

Foto arhivă

Pentru că India se confruntă cu un adevărat flagel Covid-19, mulți australieni vor să se întoarcă acasă, însă nu au cum.  Conform măsurilor luate de guvernul federal, reprezintă infracțiune pentru oricine să se întoarcă în Australia dacă s-a aflat într-o țară cu risc ridicat de infectare cu Covid, cu 14 zile înainte de sosire. 

Se pare că australienii deținători de pașapoarte vor fi abandonați de propriul lor guvern, prin amenințări cu închisoarea. Guvernul federal va invocă prevederile Legii privind securitatea biologică, imediat după sfârșitul acestei săptămâni.

Conform măsurilor, ar fi o infracțiune pentru oricine să se întoarcă în Australia dacă s-a aflat într-o țară cu risc ridicat de infectare cu Covid, cu 14 zile înainte de sosire, potrivit Nine Network.

Pedepsele includ cinci ani de închisoare sau o amendă de 66.000 dolari australieni.

Australienilor care se întorc în țară li se impune deja o carantină obligatorie de două săptămâni, în hoteluri, înainte de a li se acordă libertatea de a intră în comunitate.

Se estimează că sunt aproximativ 9.000 de australieni în India, iar mulți dintre ei sunt disperați să vină acasă.

În prezent, Australia a suspendat zborurile din India către Australia, însă multe persoane care se întorc fac acest lucru prin alte țări.

Guvernul pare să încerce să oprească acest lucru, prin amenințări cu închisoarea pentru cei care nu respectă măsură, în ciuda carantinei obligatorii de două săptămâni.

Mai multe articole despre:
australia inchisoare india pandemie covid