MENIU

În plină pandemie, Vanuatu anunță primul său caz de Covid-19. Bolnavul a fost într-o vizită în SUA

Vanuatu, o mică insulă aflată la aproape 2.000 de kilometri depărtare de Asurtralia, era, până acum, printre puținele state care nu raportaseră niciun caz de coronavirus. 

Vanuatu, una dintre puținele țări din lume care au fost ocolite de pandemia de coronavirus, a confirmat primul caz de îmbolnăvire.

Premierul insulei situate la aproximativ 1.700 de kilometri de coasta de nord-est a Australiei, Bob Loughman, a făcut anunțul într-un mesaj adresat națiunii, relatează rnz.co.nz

Loughman a declarat, într-o conferință de presă, că o persoană aparținând populației indigene Ni-Vanuatu a fost testată pozitiv, după ce s-a întors din SUA, cu escală la Sydney și Auckland. Republica Vanatu are în jur de 292.000 de locuitori.

Bărbatul, care era asimptomatic, a fost confirmat cu coronavirus marți în timpul testelor de rutină din a cincea zi de izolare.

El a ajuns în Vanuatu pe 4 noiembrie, dar Ministerul Sănătății a spus că, din cauza faptului că fusese identificat ca venind dintr-o locație cu risc ridicat, era așezat separat în timpul zborurilor, iar distanța fizică a fost păstrată în orice moment.

Primul ministru Bob Loughman a anunțat oficial cazul confirmat într-o conferință de presă în timpul căreia a încercat să liniștească publicul de siguranța acestora.

„Vreau să îi asigur pe toți cetățenii și publicul că situația este sub control, iar guvernul prin intermediul grupului de lucru [Covid-19] este pregătit și gata să abordeze acest caz.

„De asemenea, vreau să reamintesc publicului că trebuie să coopereze cu toate agențiile guvernamentale din prima linie ca lucrare pentru a-și îndeplini atribuțiile”.

Mai multe articole despre:
vanuatu covid