MENIU

Supravieţuire miraculoasă: mamă adolescentă şi bebeluş, salvaţi la 5 zile de la prăbuşirea avionului

O tânără mamă şi bebeluşul ei au fost găsiţi, TEFERI ŞI NEVĂTĂMAŢI, la cinci zile după ce avionul în care călătoreau s-a prăbuşit într-o junglă din vestul Columbiei. Un oficial de rang înalt din cadrul Forţelor Aeriene columbiene a spus că spravieţuirea lor este un adevărat "miracol".

Maria Nelly Murillo, în vârstă de 18 ani, şi fiul ei de doar un an au fost găsiţi de echipele de salvare în apropierea locului unde micul avion Cessna s-a prăbuşit, sâmbătă, în provincia Choco. Cauza prăbuşirii aeronavei rămâne un mister.

Salvatorii au ajuns la epava avionului de-abia luni şi l-au găsit doar pe pilot, decedat în interiorul cockpit-ului. Uşile avionului erau larg deschise iar doamna Murillo şi bebeluşul ei, Yudier Moreno, erau de negăsit.

O echipă de salvare formată din 14 oameni a "măturat" jungla în lung şi-n lat timp de trei zile înainte de a-i găsi pe supravieţuitori. Doamna Murillo avea câteva răni superficiale şi arsuri în timp ce bebeluşul părea să fi scăpat nevătămat.

"Este, pur şi simplu, un miracol! Zona este foarte sălbatică iar accidentul a fost o catastrofă în toată regula," a declarat, pentru, AFP colonelul Hector Carrascal din Forţele Aeriene Columbiene.

Cât despre bebeluş, colonelul a afirmat: "Tăria de spirit a mamei sale probabil că i-a dat puteri şi l-a ţinut în viaţă."

Atât mama cât şi bebeluşul au fost transportaţi, de urgenţă, la un spital din Quibdo cu un... avion.

Mai multe articole despre:
Columbia bebeluş mamă supravieţuire miraculoasă