MENIU

Summit de urgență al UE, dacă miniștrii de Interne nu tranșează problema refugiaților

Donald Tusk

O reuniune de urgență a șefilor de state și de guverne din UE va fi convocată luna aceasta, dacă miniștrii de Interne care se întâlnesc luni la Bruxelles nu vor ajunge la un acord pe tema distribuirii refugiaților în statele membre, a anunțat președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Un summit de urgență al UE va fi organizat, dacă miniștrii de Interne nu vor ajunge la un acord în privința unor măsuri de solidaritate și unitate în chestiunea refugiaților, atunci când se vor întâlni, pe 14 septembrie, a anunțat Donald Tusk pe Twitter. 

Consiliul Justiție și Afaceri Interne se va reuni luni pentru a o decizie pe tema distribuirii refugiaților ajunși în UE, pe baza unei propuneri formulate de Comisia Europeană. 

160.000 de migranți vor fi alocați fiecărei țări din UE, României revenindu-i în jur de 6.300. Președintele Klaus Iohannis a declarat în mai multe rânduri că Bucureștiul se pronunță împotriva unor cote obligatorii și că România poate accepta mai puțin de 2.000 de refugiați, conform capacității disponibile.

La reuniunea ministeriale de luni, România va fi reprezentată de Gabriel Oprea. 

Mai multe articole despre:
refugiaţi Consiliul European cote donald tusk