MENIU

Submarinul nuclear rusesc, semnalat mai aproape de statele membre NATO - Lovitură nucleară demonstrativă în Marea Neagră

Submarinul nuclear Belgorod, depistat în Marea Barents

Ziarul britanic The Times anunță, citând surse anonime, că torpila atomică Poseidon ar putea face o lovitură nucleară demonstrativă în Marea Neagră, mai aproape de statele membre NATO. Submarinul nuclear Belgorod rusesc a fost semnalat în Marea Barents, după ce a părăsit portul rusesc la Marea Albă.

Analistul polonez al apărării Konrad Muzyka a declarat că submarinul aparține unei direcții a Ministerului rus al Apărării responsabilă de „munițiile nucleare, depozitarea, întreținerea, transportul și eliberarea acestora către unități”.

Muzyka a subliniat că videoclipul canalului Rybar Telegram, despre care se spune că arătă vehicule rezistente la mine, protejate la ambuscadă (MRAP) echipate cu turnulețe, nu pare să prezinte pregătiri pentru o „eliberare nucleară”.  

„Ar putea fi o formă de a semnala Occidentului că Moscova escaladează” sau se pregătește pentru exerciții strategice de descurajare, a speculat el pe Twitter.  

Președintele Vladimir Putin a făcut amenințări subtile de folosire a armelor nucleare într-o serie de discursuri care anunță mobilizarea „parțială” și anexarea a patru regiuni ucrainene în ultimele săptămâni. Oficialii americani au spus că au trimis avertismente private Rusiei pentru a evita războiul nuclear.

Mai multe articole despre:
submarin nucleare rusia