MENIU

SUA: Un SUV care circula pe contrasens a intrat în plin într-un grup de polițiști, aflați la antrenament! 25 de răniți, 5 dintre ei grav. Oficial: Ai fi zis că e un accident de avion” - VIDEO

Accident SUA/ Captură video USA Today

Cinci persoane au fost grav rănite după ce un șofer aflat într-un SUV, aflat pe contrasens, a lovit în plin 25 de polițiști care făceau antrenament. Incidentul s-a petrecut în Los Angeles. 4 persoane au suferit răni moderate, iar 16 polițiști au suferit răni minore. Potrivit autorităților locale, toți rănițiții au fost transportați la spitale din apropiere. Unele dintre cele mai grave răni au inclus traumatisme craniene, oase rupte și pierderea membrelor.

Potrivit primelor informații, grupul de recruți făcea jogging atunci când un vehicul care circula pe contrasens i-a lovit în plin, fără să încetinească viteza în momentul în care a ajuns în dreptul acestora, relatează AFP, citat de HotNews.ro.

”Ai fi zis că e un accident de avion”, a declarat şeriful comitatului Los Angeles Alex Villanueva, într-o conferinţă de presă.

”Erau atât de multe corpuri răspândite peste tot, cu diverse răni, încât a fost traumatizant pentru toate persoanele implicate”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, cinci persoane se află în stare critică, una dintre ele fiind conectată la un ventilator.

”Unii dintre poliţiştii din formaţie au auzit maşina accelerând”, a mai spus şeriful.

Şoferul în vîrstă de 22 a fost arestat pe loc. În momentul producerii accidentului, acesta nu era în stare de ebrietate, a precizat Alex Villanueva, însă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de LA Times, el le-a declarat ofiţerilor că ar fi ”adormit” la volan.

Tânărul a fost testat și la droguri, rezultatele fiind aștepate pentru a se vedea dacă acesta era sub influenţa vreunui drog în momentul producerii accidentului.

Din grupul de jogging făceau parte în principal poliţişti aflaţi în formare pentru biroul şerifului din Los Angeles, dar şi stagiari şi alţi membri ai forţelor de poliţie vecine.

Mai multe articole despre:
politisti politisti raniti sua los angeles suv