MENIU

SUA şi UE lansează un nou parteneriat transatlantic

Statele Unite şi Uniunea Europeană vor lansa, astăzi, un nou parteneriat, în cadrul summit-ului de la Washington. Noul parteneriat are ca scop relansarea comerţului şi a investiţiilor transatlantice.

Acordul va încerca să facă viaţa mai uşoară pentru firme permiţându-le să vândă în Europa şi America, pe baza aceloraşi reguli de protecţie a consumatorului. În plus, liderii europeni şi americani vor semna astăzi un acord de liberalizare a traficului aerian şi a investiţiilor în companiile aeriene care va reduce pe termen lung preţurile la biletele de avion pe rute transatlantice.

Însă liderii europeni şi preşedintele George W. Bush nu vor putea afişa un front comun în lupta împotriva încălzirii climei. Europenii au încercat să-l convingă pe Bush să sprijine o strategie comună de luptă împotriva schimbării climei, însă administraţia americană nu doreşte să se angajeze să ia măsuri concrete pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În schimb, Bush şi omologii săi europeni se vor angaja să lucreze împreună pentru a descoperi şi dezvolta noi surse de energie.
Mai multe articole despre:
UE SUA summit încălzire globală