MENIU

SUA discută cu Turcia în cadrul anchetei cu privire la fostul imam Fethullah Gulen

<p>Gulen</p>

O delegaţie oficială americană urmează să discute marţi şi miercuri cu autorităţile turce în cadrul anchetei cu privire la fostul imam Fethullah Gülen, acuzat de Ankara că se află în spatele puciului eşuat de la 15 iulie, potrivit unei surse diplomatice turce, relatează AFP.

Această delegaţie - alcătuită din patru reprezentanţi ai departamentelor de Stat şi Justiţiei - va purta discuţii de ordin juridic cu o zi înainte de vizita vicepreşedintelui american Joe Biden la Ankara, miercuri, a precizat această sursă sub protecţia anonimatului.

Guvernul turc a cerut Statelor Unite, în urma tentativei de lovitură de stat, "arestarea urgentă şi extrădarea" lui Fethullah Gülen, rezident pe teritoriul american din 1999, scrie news.ro.

Ministrul turc al Justiţiei Bekir Bozdag a trimis Washingtonului, la începutul lui august, o a doua cerere de arestare a lui Gülen.

După întâlnirile de marţi şi miercuri, o echipă de la Miniusterul turc al Justiţiei urmează să se ducă în Statele Unite.

Ankara cere insistent Washingtonului extrădarea lui Gülen, un aliat al Turciei în cadrul NATO, în contextul în care autorităţile americane nu se grăbesc să acţioneze în acest dosar.

Fostul imam, în vârstă de 75 de ani, care s-a autoexilat în Statele Unite, respinge ferm orice implicare în tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Mai multe articole despre:
0 anchetă Fethullah Gülen gulen