MENIU

Strategia lui PUTIN în războiul din Ucraina, făcută praf - Verdictul nimicitor și SOLUȚIA pentru victorie, date de un fost colonel rus

Vladimir Putin și Igor Strelkiv

Putin este atenționat direct în legătură cu greșelile din războiul din Ucraina de unul dintre oamenii săi de bază în invazia Crimeei. Fostul colonel rus Igor Ghirkin avertizează că armata rusă se află în punctul unei catastrofe militare care ar putea cauza căderea propriului regim, relatează Realitatea PLUS.

Avertismentul uluitor vine de la cel mai important comandant militar implicat în operațiunea Crimeea din 2014, alipită ilegal de Putin, și în cucerirea Donețk în același an. 

Fostul colonel rus Igor Ghirkin avertizează că armata lui Putin se află în punctul unei catastrofe militare care ar putea cauza căderea propriului regim. Acesta a criticat, o bună perioadă de timp, strategia de război a lui Putin și a cerut mobilizarea rapidă pentru încă un milion de soldați ca să învingă Ucraina, potrivit Realitatea PLUS. 

Rusia ar fi în acest moment „paralizată”, fiind într-un „zugzwang”, poziție cunoscută în șah, în care un jucător nu mai are nicio ieșire, orice mutare pe care o face îi va înrăutăți situația. Fostul comandant rus mai spune că Vladimir Putin conduce țara către revoluție, făcând aceleași greșeli militare catastrofale ca și Rusia în 1917.

Rusia, surprinsă într-un „zugzwang” în războiul din Ucraina: Atacul înseamnă o „catastrofă militară”

Igor Strelkov, pe numele său real Igor Ghirkin, fost colonel FSB și fost ministru al apărării al auto-proclamatei Republici Populare Donețk, a explicat că mulți comandanți ai liderului de la Kremlin acționează în contra-defensivă în Ucraina, cu scopul de a lua prin surprindere armata ucraineană. Însă acest lucru ar duce la rezultate dezastruoase, potrivit DailyMail, relatează adevarul.ro. 

Armata rusă se află în punctul fără întoarcere: pierde și dacă atacă și dacă se retrage, a spus Igor Strelkov, citat de adevarul.ro.

„Oameni inteligenți au ajuns la concluzia că, în situația actuală, Rusia se află într-un „Zugzwang complet. Este imposibil să ne apărăm în continuare, pentru că se înrăutățește rapid poziția strategică. Și este imposibil să ataci, deoarece această mișcare înseamnă o catastrofă militară rapidă”, susține Ghirkin.

El avertizează că „eficiența în luptă și moralul armatei amintesc puternic de situația de dinainte de ofensiva din iulie 1917 a lui Aleksander Kerenski”.

Mobilizare în valuri pentru a câștiga războiul din Ucraina - E nevoie de cel puțin 1 milion de soldați ruși

Nu este prima dată când strategia aplicată pe frontul din Ucraina este criticată de Ghirkin/Strelkov. Acesta a cerut de mai multe luni o nouă mobilizare pentru Ucraina și schimbarea conducerii de top a miltiarilor implicati in mutările trupelor ruse pe front.

Solutia pe care o vede fostul colonel rus pentru câștigarea războiului in Ucraina este mobilizarea în mai multe valuri pentu a asigura încă un milion de soldați pe front. 

„Va fi un al doilea val de mobilizare. Vor fi forțați să aibă, un al doilea și apoi poate un al treilea val. Pentru a câștiga în Ucraina ar fi nevoie de încă o jumătate de milion de soldați”, este de părere Strelkov, relatează adevarul.ro.

„Încă o dată – armata noastră nu înțelege pentru ce luptă. Batalioanele de voluntari își cunoșteau scopul, dar erau o picătură în ocean în comparație cu numărul total de soldați și ofițeri de pe front. Problemele sunt în forțele regulate ale lui Putin”, a mai spus Strelkov, citat de adevarul.ro.

Igor Strelkov, pe numele său real Igor Ghirkin, are 52 de ani și este și blogger pro-război. Fost comandant al separatiștilor proruși din Donbas, el se află printre cei trei condamnați de un tribunal olandez pentru doborârea unui avion de pasageri Malaysian Airlines în care toți cei 298 de la bord au fost uciși în 2014. Anul trecut, pe 17 noiembrie a fost condamnat la închisoare pe viață pentru doborârea avionului MH17.