MENIU

Statele Unite au început să pregătească soldații ucraineni în Germania

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Până la debutul invaziei Rusiei, armata Statelor unite a antrenat militari ucraineni la bazele din țară, însă aceștia au plecat ulterior. În prezent, militarii trimiși de Kiev să facă antrenemante cu cei americani ajung într-o bază militară din Germania,

Potrivit lui Milley, care intenționează să viziteze centrul luni, aproximativ 500 de soldați UAF au sosit în urmă cu câteva zile. Antrenamentul va dura cinci până la opt săptămâni, după care se vor întoarce pe câmpul de luptă.

Înainte de începerea războiului, armata americană a antrenat trupe ucrainene în Ucraina, dar a părăsit țara înaintea invaziei ruse. Acum, în Ucraina există mai multe grupuri de instructori voluntari, dar Pentagonul refuză să mențină vreo legătură cu aceștia. Activitatea centrului din Grafenwöhr va fi o continuare a programului de pregătire dinainte de război, a explicat Milli.

În primele 11 luni de război, Statele Unite antrenau deja soldați ucraineni în străinătate, dar acest lucru s-a datorat în primul rând nevoii de a-i învăța cum să manevreze armele americane și alte echipamente pe care Statele Unite au început să le furnizeze Ucrainei, inclusiv pe sine. -obuziere cu propulsie si sisteme de tragere cu rachete HIMARS. Peste 3.100 de militari au primit o astfel de pregătire.

În plus, alte țări NATO desfășoară antrenamente similare, care îi învață pe ucraineni cum să-și mânuiască armele.

Acum, instructorii americani îi vor antrena să execute misiuni de luptă directă. Cursurile vor începe în sălile de clasă și se vor încheia cu exerciții de amploare, în care, potrivit lui Milli, vor fi folosite noi tipuri de arme, artilerie, tancuri etc.. Abilitățile dobândite vor fi un factor cheie care va ajuta Ucraina să elibereze teritoriile. ocupat de Rusia, a spus generalul.

Anunțând noul program în decembrie, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat că, prin finalizarea acestuia, trupele ucrainene vor primi „un nivel înalt de pregătire colectivă care le va permite să desfășoare operațiuni și manevre eficiente de armament combinat pe câmpul de luptă”.

Până acum, Pentagonul nu a anunțat exact când va începe programul.