MENIU

Stare de alertă în SUA. Apele au pus stăpânire pe Texas. IMAGINI dezastruoase

Cel puţin cinci oameni au murit în Statele Unite după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii catalogate de presa americană drept istorice. Din acest motiv, nouă districte din statul Texas au declarat stare de dezastru. În oraşul Houston, zeci de cartiere au fost inundate, iar serviciile de urgenţă au primit mii de apeluri din partea oamenilor. Unul dintre aceştia a fost salvat chiar de un reporter care făcea o transmisiune în direct.

Această intervenţie a avut loc în Houston, acolo unde serviciile de urgenţă au fost depăşite de numărul mare de apeluri. Peste 1.200 de oameni au cerut ajutor în urma inundaţiilor provocate de ploaia torenţială. Însă nu doar oamenii au avut nevoie de ajutor.

Autorităţile au evacuat şi 70 de cai care erau în pericol de înec. Timp de şase ore a căzut atât de multă apă, încât până şi marile autostrăzi au fost inundate, iar transportul public a fost oprit. Şcolile au fost închise pentru un milion de elevi.


Ploile au dat peste cap şi transportul aerian, iar 200 de zboruri au fost anulate. Aproape toate cartierele din Houston, cel de-al patrulea oraş ca mărime din Statele Unite, au fost inundate, iar mulţi locuitori au rămas blocaţi în podurile caselor.

În tot statul, peste 1.000 de case au fost inundate, iar zeci de mii de oameni au rămas fără curent. Din acest motiv, guvernatorul Texasului a declarat stare de dezastru în nouă districte.

Mai multe articole despre:
SUA inundaţii ploi