MENIU

Soţia fostului preşedinte american Ronald Reagan a murit la vârsta de 94 de ani

Nancy Reagan, soţia fostului preşedinte american Ronald Reagan, a murit duminică, 6 martie, la vârsta de 94 de ani, informează BBC News.

UPDATE 22:19 Președintele Statelor Unite Barack Obama și soția sa, prima-doamnă Michelle Obama, au transmis condoleanțe după moartea lui Nancy Reagan, declarând că ea "a redefinit rolul" primei-doamne, aducând omagiu acțiunii sale caritative, în special în legătură cu boala Alzheimer, relatează Agerpres.

"Nancy Reagan a scris odată că nimic nu te poate pregăti să trăiești la Casa Albă", au declarat soții Obama într-un comunicat comun transmis duminică.

"Avea dreptate, desigur. Dar... am fost norocoși să beneficiem de exemplul ei de mândrie și de sfatul ei cald și generos. Fosta noastră primă-doamnă a redefinit aici rolul său la timpul ei. Mai târziu, după despărțirea de președintele Reagan, ea a devenit o voce în numele a milioane de familii ce înfruntă realitatea dureroasă a Alzheimer și a luat un nou rol, de avocat, în numele tratamentelor și promisiunii de a îmbunătăți și salva vieți. Oferim sincere condoleanțe copiiilor lor, Patti, Ron și Michael, și nepoților lor. Și îi rămânem recunoscători lui Nancy Reagan pentru îndrumările ei și rugăciunile noastre o însoțesc acum pentru ca ea și iubitul ei soț să fie din nou împreună", adaugă comunicatul citat de Agerpres.

Fosta Primă Doamnă s-a stins din viaţă în locuinţa sa din California, din cauza insuficienţei cardiace congestivă.

Nancy şi Ronald Reagan, cel de-a 40-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, au fost căsătoriţi timp de 52 de ani şi au avut împreună doi copii: Patricia Ann și Ronald Prescott.

În perioada anilor '80, fosta Primă Doamnă a fost una dintre cele mai influente figuri din istoria SUA. Criticată iniţial pentru renovările costisitoare ale Casei Albe, Nancy Reagan a devenit ulterior o persoană foarte iubită.

Înainte de a se căsătorit cu Ronald Reagan, Nancy Davis - pe numele său de fată - a fost actriţă.

Ronald Reagan a murit pe 5 iunie 2004, la domiciliul său din Los Angeles, din cauza complicațiilor bolii Alzheimer. Soţia sa va fi înmormântată alături de el, la Ronald Reagan Presidential Library în Simi Valley, California.