MENIU

Soldații ucraineni instruiți pe tancurile germane Leopold: "E ca și cum ai conduce un Mercedes"

Tanc Leopard 2A4

Soldații ucraineni aproape și-au încheiat antrenamentul pe tancurile Leopard 2 în Munster, Germania, iar aceștia spun că a conduce aceste vehicule de luptă „e ca și cum ai conduce un Mercedes”, relatează CNN. 

Un purtător de cuvânt al comandamentului special de antrenament al forțelor sale armate, Bundeswehr, a declarat pentru CNN că, odată cu încheierea antrenamentului, va fi fezabil ca Germania să trimită în curând tancurile Leopard 2 în Ucraina.

 

Soldații și-au încheiat ultima sesiune de antrenament de tragere luni, cu o rată de succes a loviturilor de 82-85%, în condiții de luptă.

Potrivit oficialului militar german, soldații au fost antrenați 12 până la 14 ore pe zi, șase zile pe săptămână, în ultimele cinci săptămâni. Soldații au fost instruiți ca șoferi, artilerist, tehnicieni, comandanți și personal de întreținere.

Soldații au fost învățați mai întâi cum să manevreze tancul de luptă în calitate de șoferi și comandanți, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că soldații au spus că a conduce tancurile Leopard 2 e ca și cum „ai conduce un Mercedes”.

 

Grupul de comandă de antrenament special al Bundeswehr își propune să antreneze 9.000 de soldați ucraineni în 2023, după ce a antrenat 1.100 în 2022.

 

Mai multe articole despre:
tancuri leopold germania ucraina tancuri rusia razboi