MENIU

Răsturnare de situaţie: jurnalistul rus "ucis" marţi, de fapt, trăieşte!

Răsturnare de situaţie în cazul jurnalistului rus de opoziţie "impuşcat mortal" la Kiev: acesta şi-a înscenat moartea, pentru că primise mai multe ameninţări.

Babchenko şi-a inscenat moartea cu ajutorul poliţistilor din Ucraina, ca parte dintr-o investigaţie mai ampla asupra unor ameninţări cu moartea la adresa sa, au explicat mai mulţi oficiali.

Jurnalistul nu i-a spus soţiei sale ca uciderea a fost de fapt o înscenare, aşa că aceasta chiar a crezut că el murise.

Ştirea iniţială

Un nou asasinat zguduie lumea presei. Un jurnalist rus, critic al regimului Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal, la Kiev, capitala Ucrainei. 

Jurnalistul Arkadi Babcenko ar fi fost împuşcat de la spate, în propria locuiţă. O sursă a afirmat pentru portalul Obozrevatel.com că jurnalistul a murit înainte să fie transportat la spital. 

Informaţia a fost confirmată de anchetatorii ucraineni. Potrivit acestora, soţia jurnalistului a povestiti că, aflându-se în baie, a auzit mai multe zgomote aseănătoare unor bătai din palme foarte puternice. Când a ieşit, şi-a găsit soţul prăbuşit, într-o balăt de sânge. Cel mai probabil, Babcenko a murit în ambulanţă, în drum spre spital.  the hospital.

O altă relatare suţine că asasinatul s-ar fi produs în holul apartamentului, când bărbatul a ajuns acasă. Toate cele trei gloanţe care i-au provocat moartea au fost trase din spate. 

Un comunicat oficial al poliţiei de la Kiev pune asasinatul în legătură cu anchetele pe care jurnalistul le-a făcut de-a lungul timpului. 

Babcenko a luptat în cele 2 războaie post-sovietice ale Rusiei în Cecenia, după care a fost, o vreme, corespondent de război, înainte de a trece la anchetele jurnalistice, publicate de numeroase publicaţii independente. Cărţile sale despe experienţele traumatizante din cecenia i-ai adus numeroase premii literare. 
 
Babcenko a fost un critic extrem de vocal al intervenţiei ruseşti în estul Ucrainei şi a acuzat deschis Moscova că a comis o agresiune. Anul trecut s-a mutat la Kiev, tocmai pentru că în Rusia primise mai multe ameninţări cu moartea.
 
În februarie, un jurnalist de investigaţie slovac, care a relatat cazuri de evaziune fiscală în cercurile puterii politice de la Bratislava, a fost împuşcat mortal, împreună cu iubita sa. 

Anul trecut, 65 de jurnalişti au fost ucişi în lume, arată bilanțul anual publicat de „Reporteri fără Frontiere”. Cei mai mulţi şi-au pierdut viaţa pe teatrul de război din Siria.
Mai multe articole despre:
Rusia Kiev împuşcat