MENIU

Soarta lumii, decisă în spatele ușilor închise - „Guvernul mondial”, la a 69-a reuniune a Grupului Bilderberg, la Lisabona

Grupul ultrasecret Bilderberg se reunește, duminică, 21 mai, la Lisabona, în Portugalia. Șefi de stat, liderii unor companii cheie din domeniul medical și tehnologic și șefi de servicii de informații vor stabili soarta planetei.

În total, aproximativ 130 de participanți din 23 de țări sunt prezenți, duminică, 21 mai, la reuniunea privată. Printre cele mai importante nume de pe lista invitaților se numără Borge Brende, președintele Forumului Economic Mondial, Jens Stoltenberg, șeful NATO, Bernard Emie, liderul celei mai mari agenții de spionaj din Franța, Sam Altman, CEO-ul ChatGPT și Eric Schmidt, fost CEO al Google. 

Este cea de-a 69-a întâlnire a grupului Bilderberg. Evenimentul din acest an are loc într-un hotel de lux din Lisabona, Portugalia, însă numele locației nu a fost furnizat din motive de securitate. Discuțiile se vor concentra asupra Inteligenței Artificiale, China, sistemul bancar, războiul din Ucraina, dar și tranziția energetică și amenințările transnaționale. Cel puțin asta s-a comunicat oficial.

 

CE SE DISCUTĂ LA REUNIUNEA GRUPULUI BILDERBERG

 

Subiectele de discuție în acest an de la Lisabona includ AI (Inteligența Artificială, n.r.), sistemul bancar, China, tranziția energetică, Europa, provocările fiscale, India, politica industrială și comerțul, NATO, Rusia, amenințările transnaționale, Ucraina, conducerea SUA, potrivit puterea.ro.

„Întâlnirea Bilderberg este un forum pentru discuții informale despre probleme majore. Întâlnirile se desfășoară conform Regulii Chatham House, care prevede că participanții sunt liberi să folosească informațiile primite, dar nici identitatea, nici afilierea vorbitorilor sau a oricărui alt participant nu pot fi dezvăluite”, au declarat organizatorii la lansarea evenimentului anual.

Discuțiile au loc în contextul în care lansarea unor instrumente de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, al companiei tehnologice OpenAI și Bard, de la Google, a contribuit la creșterea îngrijorărilor legate de dezvoltarea rapidă a tehnologiei care poate lua decizii chiar și fără comandă umană. În același context, Sam Altman, directorul ChatGPT a fost chemat marți să depună mărturie în fața Senatului SUA.

„OpenAI a fost fondată pe convingerea că inteligența artificială are potențialul de a îmbunătăți aproape fiecare aspect al vieții noastre, dar creează și riscuri serioase”, a declarat Sam Altman, CEO OpenAI.

„Cred că pericolul pe care-l reprezintă Inteligența Artificială este mult mai mare decât pericolul focoaselor nucleare”, spune Elon Musk, CEO Twitter, co-findator OpenAI.

 

CINE PARTICIPĂ LA A 69-a REUNIUNE A GRUPULUI BILDERBERG, LA LISABONA

 

De la întâlnire nu lipsesc unele dintre cele mai importante personaje la ora actuală de pe scena politică și a securității mondiale. Este vorba de fostul secretar de stat american Henry Kissinger, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba și generalul Christopher Gerard Cavoli, șeful Comandamentului European al Statelor Unite și comandant suprem al aliaților în Europa.

Li se alături 3 șefi de guvern din Europa, respectiv: olandezul Mark Rutte, finlandeza Sanna Marin şi daneza Mette Frederiksen.

 

REGULILE IMPUSE LA ÎNTÂLNIRILE GRUPULUI BILDERBERG

 

PARTICIPANȚII, LIBERI SĂ FOLOSEASCĂ INFORMAȚIILE PRIMITE, DAR NU SĂ LE ASOCIEZE CU VREO IDENTITATE

Întâlnirile Bilderberg sunt descrise drept "un forum pentru discuții informale despre probleme majore". Oficial, se spune că sunt private tocmai ca șefii planetei să poată avea discuții libere dincolo de mesajul și imaginea pe care vor să și-o creeze oficial. Asta naște și controversele că acolo se stabilește noua ordine mondială.

Cei mai mulți spun că acest grup Bilderberg este un grup despre care mulți oameni cred că este consiliul de administrație al Ordinii Mondiale. Se adună acolo elita puterii mondiale. Din Grupul Bilderberg fac parte milionari, bilionari, bancheri, și membri ai familiilor regale europene. 

Secretul din jurul evenimentelor i-a determinat pe adepții teoriei conspirației să sugereze că Bilderberg este un grup format din elitele lumii politice, spionaj, tehnologie și financiare, care încearcă să impună un guvern mondial unic și să modeleze viitorul omenirii în beneficiul lor. Reuniunea Bilderberg a fost înființată în 1954 pentru a promova dialogul între Europa și America de Nord. 

„Deși participă în mod semnificativ oficiali aleși public, discuțiile care au loc în timpul conferințelor Bilderberg rămân un secret bine păzit. Deloc surprinzător, acest lucru i-a făcut pe mulți să considere că puternicii ideologi globaliști, care participă la aceste discuții cu ușile închise, nu fac nimic bun. Organizatorii apără caracterul secret al conferinței susținând că le permite participanților să vorbească informal între colegi”, relatează dossier.today, potrivit puterea.ro.

Întâlnirile Bilderberg au loc în conformitate cu regulile Chatham House, care prevăd că participanții „sunt liberi să folosească informațiile primite, dar nu pot fi dezvăluite nici identitatea, nici afilierea vorbitorilor sau a oricărui alt participant”, potrivit puterea.ro.