MENIU

Situație tragică: Un bărbat operat pe creier a rămas fără o parte din craniu după ce medicii au pierdut-o

Un spital din Atlanta se confruntă cu o acțiune în justiție după ce medicii au pierdut o bucată din craniul unui pacient în urma unei operații pe creier, relatează The Guardian. Reclamanții sunt Fernando și Maria Cluster, un cuplu care a trecut printr-un adevărat coșmar medical în septembrie 2022, când Fernando a necesitat o intervenție chirurgicală urgentă din cauza unei hemoragii intracerebrale.

Cum s-a întâmplat incidentul

În timpul intervenției, medicii i-au îndepărtat lui Fernando Cluster o porțiune din craniu, cu intenția de a o reimplanta după câteva zile. Cu toate acestea, bucata de os a fost pierdută în mod inexplicabil de către personalul spitalului. Se pare că angajații unității nu au reușit să gestioneze corect „lambourile osoase” și să le eticheteze corespunzător, ceea ce a dus la confuzie și la pierderea piesei originale.

Ca urmare, spitalul a fost nevoit să amâne operația de reconstrucție programată pentru Fernando, în vederea confecționării unui lambou osos sintetic. Această intervenție a avut loc abia pe 23 noiembrie, dar bucata de craniu sintetică a cauzat o infecție, complicând și mai mult situația pacientului. Fernando a fost nevoit să rămână în spital mai multe zile decât se anticipase inițial.

Experiența traumatizantă a determinat cuplul să dea în judecată spitalul, acuzând unitatea medicală de neglijență. Potrivit acestora, Fernando Cluster a suferit „durere și suferință fizică și emoțională continuă” și a fost împovărat cu facturi medicale suplimentare în valoare de aproape 147.000 de dolari. Cuplul afirmă că spitalul i-a taxat pentru lamboul osos sintetic, pentru perioada extinsă de spitalizare și pentru procedurile suplimentare necesare din cauza complicațiilor apărute.